radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » La Fórmula Palafolls rep un premi de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària

La Fórmula Palafolls rep un premi de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària

Salut Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 754 0

Es tracta d’una un model matemàtic ideat pel metge de família del CAP de Palafolls Eduardo Mill, i que es va presentar a principis d’any.

La Fórmula Palafolls serveix per fer un càlcul de forma ràpida i senzilla del percentatge de grassa corporal que hi al cos d’un pacient.

Pocs mesos després de ser presentada públicament, la fórmula del doctor Mill ha estat distingida com el tercer millor treball que s’ha publicat a la Revista Medicina de Familia de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària, coincidint amb el seu 41è Congrés Nacional.

En declaracions a aquesta emissora, el metge Eduardo Mill s’ha mostrat satisfet pel premi, i creu que el reconeixement demostra que la fórmula ha tingut un impacte a nivell científic i marca un bon camí a seguir.

La principal característica d’aquesta operació matemàtica és la seva simplicitat. En aquest sentit, es tracta simplement d’una divisió, una multiplicació i una suma que permet al metge conèixer amb més facilitat aquesta característica corporal del pacient sense haver d’utilitzar mètodes complexos ja existents i que serien difícils d’aplicar dins d’una consulta d’atenció primària.

Tot i que, inicialment, la Fórmula Palafolls va ser creada i validada científicament per ser utilitzada en la població en general, Mill explica que ara es vol aplicar també clínicament en pacients amb diabetis tipus 2.

D’altra banda, un segon factor que permet donar una major efectivitat a la Fórmula Palafolls és la contraposició dels seus resultats amb els de l’Índex de Massa Corporal, un paràmetre molt estès per conèixer si el pes del pacient és o no adequat, ja que s’ha comprovat que la fórmula de Mill permet un coneixement més precís de la composició grassa de l’organisme.