radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Inici » La PAH de Blanes es concentra per denunciar els preus de lloguer abusius

La PAH de Blanes es concentra per denunciar els preus de lloguer abusius

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 466 0

Diversos membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Blanes van concentrar-se ahir dijous al migdia davant l’Ajuntament d’aquesta ciutat veïna, per donar suport a la mobilització que reclama acabar amb l’anomenada ‘bombolla del lloguer’.

Segons ha informat el consistori blanenc, la portaveu de la plataforma a Blanes, Emma Torres, va llegir un manifest consensuat a nivell estatal per les PAH, i que afirma que el preu abusiu del lloguer de pisos avui dia ja és una realitat que afecta a tots els inquilins, siguin o no vulnerables.

En aquest sentit, el manifest llegit ahir exposa que, actualment, l’especulació provoca el 66% dels desnonaments diaris, i que per acabar amb aquest fet cal la mobilització de la societat.

l’objectiu, segons el manifest, és pressionar al govern espanyol perquè es reformi la Llei d’Arrendaments Urbans.

Segons s’explica al manifest, actualment es produeixen 162 desnonaments diaris, i s’atribueix aquesta situació al que qualifiquen de «pèssima gestió política estatal» en matèria d’habitatges, la manca d’inversió en habitatges socials i les «facilitats» que s’han donat, segons afirma la plataforma, als anomenats «fons voltor».

La concentració, que es va fer a les portes de l’Ajuntament de Blanes, va ser rebuda per l’alcalde del municipi, Àngel Canosa, i la segona tinent d’alcalde, Olga López, que es van posar a disposició del col·lectiu i es van comprometre a ajudar-los a difondre el contingut del manifest.