Les famílies palafollenques es concentren per reclamar la jornada contínua

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dijous 24 d’octubre, s’han programat convocatòries de protesta des de la Plataforma «Volem Jornada Contínua a Catalunya» arreu del territori.

Es tracta, segons descriu el propi col·lectiu, de famílies que lluiten per aconseguir «una normativa justa» que els permeti «democràticament» escollir el tipus de jornada escolar que consideren que és millor pels seus fills i filles.

En aquest sentit, la plataforma proposa l’establiment d’una jornada que manté el mateix nombre d’hores lectives i de menjador però redistribuint els horaris, fent les hores lectives seguides, de 9 a 14h, i seguidament les hores de menjador.

Les famílies demandants argumenten que els alumnes estan «cansats, estressats i poc receptius per aprendre a la tarda», i que els escolars que no es queden a menjador es veuen obligats a desplaçar-se per tornar al centre, amb un augment dels riscos d’accidents, impacte ambiental, despeses comunitàries i casos d’absentisme.

N’ha parlat en una entrevista a l’Informatiu Migdia Núria Zambrano, presidenta de l’AMPA de l’escola Mas Prats de Palafolls.

Zabrano, que puntualitza que les casuístiques de cada família són diferents i no totes prefereixen la jornada contínua, explica que la petició que es fa és que Palafolls sigui una població pilot per poder comprovar la viabilitat d’aquesta proposta horària.

A Palafolls, igualment com en altres llocs de Catalunya, s’ha convocat aquesta tarda una concentració per demanar la jornada contínua, i que té lloc a dos quarts de 6 de la tarda davant de l’Ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics