URGENT

Alerta per l’arribada de fortes pluges i vent a les properes hores

Compartiu aquesta història

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un preavís pel temporal de pluja, vent i mar que s’espera entre demà dimarts i dijous.

En aquest sentit, es preveu que les pluges ja arribin avui dilluns, i a l’última franja del dia s’han activat avisos de perill moderat per intensitat de pluja al Maresme.

Segons les prediccions, aquesta propera nit i matinada les pluges seran més intenses a Tarragona, i de cara a demà ja afectaran de forma generalitzada a tot el territori.

A les comarques de Barcelona, el temporal de pluja pot deixar registres superiors als 100 litres per metre quadrat o localment superiors als 150. En el cas de la demarcació de Girona, es poden superar els 100 litres per metre quadrat i es podrien superar acumulats els 200 o 250 l/m2 durant la matinada de dimecres i el matí.

Al mar, la llevantada es traduirà en fort onatge entre la costa de Barcelona i la Costa Brava.

Per tot plegat, les autoritats demanen seguir diverses precaucions davant de la llevantada que s’espera per aquestes properes hores.

Es demana retirar els cotxes aparcats en zones de risc, circular amb precaució en cas de pluja intensa, i estar alerta davant de possibles acumulacions d’aigua a la carretera i despreniments.

A la vegada, també es demana no acostar-se a les esculleres, protegir les zones de primera línia de mar i vigilar les crescudes de rius i rieres, que en alguns casos poden ser importants. També es demana precaució pel fort vent, que pot ser destacable en alguns punts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics