radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » Una jove blanenca edita samarretes per la investigació de la malaltia de Crohn

Una jove blanenca edita samarretes per la investigació de la malaltia de Crohn

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 509 0

Foto: Ajuntament de Blanes

Marta Masivdal és una blanenca de 21 anys que, des que en tenia 17, pateix la malaltia de Crohn, una malaltia inflamatòria intestinal.

Masvidal ha hagut de sotmetre’s recentment a una intervenció que li ha hagut d’extirpar una part del seu intestí, i actualment, ja refeta de l’operació, ha decidit impulsar una iniciativa solidària per tal de recaptar fons per la investigació de la malaltia que pateix.

Aquesta jove blanenca ha decidit editar samarretes amb el missatge «Camina, lluita, segueix endavant», i vendre-les amb la intenció de destinar els beneficis a l’ACCU, l’Associació de Malalta de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya.

Ho explicava ella mateixa en una entrevista al Palafolls en Xarxa aquesta setmana.

A banda de recaptar fons per la investigació de la malaltia, l’objectiu amb de l’acció ha donar a conèixer la malaltia que pateix la Marta, i que l’afecta durant el seu dia a dia.

Segons dades de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa, aquestes dues afectacions són les principals malalties del grup de Malalties Inflamatòries Intestinals.

Els símptomes més comuns de la Malaltia de Crohn són: moviments intestinals freqüents, diarrea, necessitat d’anar al lavabo amb freqüència, de vegades sagnat rectal, dolors abdominals pèrdua de gana, pèrdua de pes i febre. Durant els períodes de símptomes actius, els pacients també poden experimentar fatiga, dolors articulars, i possibles problemes cutanis.