radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Els casals d’avis de Palafolls deixen de jugar al bingo

Els casals d’avis de Palafolls deixen de jugar al bingo

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1023 0

Els espais socials dedicats a la gent de la tercera edat de Palafolls deixaran de fer partides de bingo, el popular joc d’atzar que es juga amb 90 boles i un cartró per jugador.

Durant la reunió de valoració del Cap de Setmana de la Gent Gran, l’Ajuntament de Palafolls va advertir a les juntes dels casals d’avis que aquest joc amb diners era una activitat no permesa, i aquesta setmana els dos espais -al centre i a Sant Lluís- ja no inclouen aquest joc.

Quim Ferrer, president de la junta del Casal d’Avis del centre de Palafolls, afirma que molta gent dona suport a aquesta decisió. Ferrer puntualitza que es veu obligat a retirar el bingo del casal, ja que en altres municipis de Catalunya s’han imposat sancions per fer aquesta activitat i que, fins i tot, fer-ho pot comportar un tancament de l’espai.

Segons la instrucció 1/2019 de la Direcció General de Tributs i Joc sobre la pràctica del joc del bingo en casals d’avis o llars de jubilats, entre altres, es permet fer aquesta activitat sempre que «no es produeixin transferències econòmiques entre els jugadors o aquestes siguin d’escassa importància», i que els jugadors o les persones alienes a aquests «no en facin objecte d’explotació lucrativa».

El president del Casal d’Avis del centre explica que durant el vespre d’ahir dijous es van viure moments de tensió quan es va conèixer la decisió, i que van obligar a intervenir a la Policia Local de Palafolls.

Per la seva banda, des del Casal d’Avis de Sant Lluís, la presidenta de la seva junta, Quima Muñoz, explica que la supressió d’aquesta activitat significarà que molts avis i àvies perdin un entreteniment bàsic del seu dia a dia que, segons afirma, només servia per poder fer aportacions a les mateixes activitats del casal, com berenars o celebracions.

A la vegada, Muñoz nega que l’activitat hagi tingut finalitats lucratives.

La presidenta ha afirmat que deixarà el seu càrrec i que espera reunir-se amb la regidora de Gent Gran, Sònia González i els responsables del consistori per traslladar-los la decisió i encarar el futur del casal.