radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Inici » Malgrat i Generalitat aniran de la mà per endurir el codi penal i evitar la multireincidència

Malgrat i Generalitat aniran de la mà per endurir el codi penal i evitar la multireincidència

COMPARTEIX-HO
, / 1243 0

Actualment a Malgrat hi ha 45 habitatges ocupats, la meitat dels quals estan involucrats en fets delictius. Són dades aportades ahir per l’alcalde de la vila, Joan Mercader després de la reunió amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, i els responsables policials de Mossos i Policia Local.
La reunió la va demanar el consistori malgratenc per traslladar la preocupació creixent al municipi per la sensació d’inseguretat que aporten aquestes ocupacions problemàtiques a la localitat. Fa només uns dies va entrar a presó provisional un ocupa malgratenc després d’haver estat detingut una vintena de vegades, 3 cops en menys de 10 dies.
L’alcalde, Joan Mercader assegura que el sistema legislatiu no acompanya a la tasca policial.

Per la seva banda el conseller va admetre que aquesta situació provoca sensació d’inseguretat. Creu que tot i que la policia treballa i fa la feina, sembla que tingui poca efectivitat pel fet que els multireincidents queden en llibertat.

Buch i Mercader ahir a la trobada amb la premsa. RP

Buch va constatar que es pot treballar la qüestió des de diferents àmbits. D’uns d’un punt de vista social, per evitar la vulnerabilitat, des d’un punt de vista judicial i policial i també anant plegats a reclamar un canvi legislatiu un cop hi hagi nou congres de diputats.

De tota manera, tant Mercader com Buch van voler llençar un missatge de tranquil·litat. Ho van fer aportant dades referents a l’actuació policial al municipi. Asseguren que en l’últim any s’han reduït el nombre de robatoris amb força tant a domicilis, en un 21.5%, en empreses, en un 44%, i en establiments prop d’un 12%. El conseller situa Malgrat per sota de la mitjana catalana pel que fa a fets delictius i va recordar que en els pròxims anys hi haurà 1.500 nous Mossos d’Esquadra a Catalunya