radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Inici » Palafolls acollirà a 8 menors no acompanyats

Palafolls acollirà a 8 menors no acompanyats

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 3018 0

Segons ha anunciat l’Ajuntament de Palafolls, el nostre municipi acollirà en breu a 8 menors no acompanyats, també coneguts com a «menes». Es tracta de joves migrants que un cop arriben a Catalunya són tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància, la DGAIA.

Justament la Generalitat ha comunicat al consistori que abans que acabi setembre s’obrirà un nou pis tutelat per a menors no acompanyats a Palafolls en el que s’ubicarà a 8 menes acompanyats dels seus educadors.

Segons explica el consistori, els joves que vindran a viure a Palafolls tenen una edat compresa entre els 15 i els 17 anys, i segons l’Ajuntament ja tenen un cert nivell d’integració, ja que porten un temps vivint en d’altres localitats del Maresme i, per tant, són coneixedors de l’entorn.

De moment només s’ha explicat que els 8 joves viuran en un habitatge al centre, que serà la seva residència habitual, en el que viuran amb els educadors professionals.

També s’ha volgut especificar que molts d’aquests nouvinguts estan estudiant i tenen organitzat el seu dia a dia també en el lleure.

Fins ara la política d’acollida era concentrar gran quantitat de menes en hotels o residències. Ha passat, per exemple a Calella, on una seixantena de menors no acompanyats vivien en un hotel, i on es van viure moments de tensió. A diferència d’aquest municipi veí, però, els menors que acollirà Palafolls ja fa un temps que viuen a Catalunya.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, assegura que hi ha molts prejudicis entorn als menors no acompanyats, però recorda que són joves a la recerca d’un futur millor.

Conscient d’aquests prejudicis el consistori palafollenc assegura que l’arribada d’aquests menors no acompanyats suposa un repte pel nostre municipi i una oportunitat per demostrar la capacitat d’acollida de Palafolls.

Per tot plegat l’Ajuntament insta a tots els agents implicats, des de partits polítics com al teixit empresarial, econòmic i social a la responsabilitat i a la recerca de la inclusivitat d’aquests 8 menors, l’acollida dels quals és a càrrec de la Generalitat.