URGENT

La importància del testament vital, exposada en una xerrada al Casal d’Avis

Compartiu aquesta història

Després del taller de cuina d’aquest matí, que ha servit de tret de sortida del Cap de Setmana de la Gent Gran a Palafolls, aquesta tarda el Casal d’Avis del centre ha tornat a ser epicentre d’activitats d’aquesta iniciativa de l’Àrea de Serveis Socials.

La xerrada ha estat a càrrec d’Isabel Alonso, presidenta de l’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya, i tenia per objectiu explicar la importància de fer el Document de Voluntats Anticipades, conegut també com a «testament vital».

En declaracions a aquesta emissora, Alonso ha explicat que és important tenir present aquest tipus de document, que ens permetrà deixar clara la nostra voluntat quan ja no siguem capaços d’expressar-nos.

Segons ha explicat la presidenta de l’Associació Dret a Morir Dignament, actualment a Catalunya i a l’Estat hi ha un percentatge molt baix de persones que tenen fet aquest document, en comparació en altres indrets del món on sí que està més estès socialment.

Segons Alonso, això significa que existeix un tabú entorn a la mort, la qual cosa provoca que es converteixi en un procés més dificultós de gestionar quan succeeix.

Alonso ha volgut recordar alguns dels casos sobre la lluita per una mort digna que s’han viscut i es viuen a casa nostra, com per exemple el del malgratenc Antoni Monguilod.

La xerrada sobre el testament vital s’ha dut a terme aquesta tarda davant d’una vintena de persones, majoritàriament gent de la tercera edat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics