radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » L’Ajuntament deixa de treballar amb un banc per no voler fer-se càrrec d’un deute

L’Ajuntament deixa de treballar amb un banc per no voler fer-se càrrec d’un deute

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 4651 0

El consistori té pendent de cobrament uns 2 milions 800 mil€ de liquidacions provinents de quotes urbanístiques o plusvàlues. Més d’un milió prové directament d’un únic propietari. Es tracta d’un terreny industrial situat a la rotonda de Mas Reixach.

Es tracta d’un terreny amb una nau abandonada i en ruines, que el Banc Popular, ara Santander, no vol executar la seva hipoteca per evitar fer-se càrrec d’aquest deute de més d’un milió d’€.

El consistori ha tingut diferents reunions amb l’entitat bancària per tal que es facin càrrec del terreny i del deute que arrossega la propietat amb l’Ajuntament sota l’amenaça de deixar de treballar amb el banc. Davant la negativa del banc, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha anunciat que el consistori retirarà els 3 milions d’€ que hi tenia estalviats i els repartirà a la resta de bancs del poble.

El mateix alcalde també va informar que aquesta entitat bancària també ha refusat la possibilitat d’oferir els seus habitatges buits per fer habitatge social, cosa que també ha ajudat a prendre la decisió de retirar els fons d’aquesta entitat amb la que l’Ajuntament treballava des de fa molts anys.

De fet el nou govern explica que també estan estudiant començar a treballar amb entitats bancàries amb millor sensibilitat social i que el seu negoci no es basi en l’especulació.

A banda dels diners que es deuen pel que fa a les liquidacions, també es deuen al consistori 1 milió 300 mil euros referents a rebuts com l’IBI, entre altres, pendents de cobrament fora del termini voluntari.