URGENT

Enganxada entre govern i oposició per la recollida d’escombraries

Compartiu aquesta història
Camions del servei de recollida d´escombraries i neteja viària.RP

Dijous al ple municipal es va viure una enganxada entre el nou executiu local, d’ERC, i l’oposició socialista per culpa de la gestió del servei de recollida d’escombraries i neteja viària.
El regidor del PSC, Martí Victòria, qui va gestionar la cartera de serveis en l’anterior mandat, denunciava descontrol i retreia als republicans que en 3 mesos de feina no havia millorat les condicions del servei, tot i les accions anunciades fa unes setmanes pel nou govern local.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, visiblement molest, va retreure a l’antic govern la gestió del servei, assegurant que els contractes i convenis signats amb les empreses lliguen de mans al nou executiu. En aquest sentit, Alemany va qualificar de desastre el contracte, el plec de condicions i la situació contractual de la recollida de brossa i de la neteja viària i assegura que, si poguessin, ja haurien canviat el sistema de forma “expeditiva”.

Alemany titlla de manca de respecte intentar culpar de la situació del servei al nou govern.
Alemany assegura que, amb tot signat, només pot gestionar els contractes signats, i ha recordat que suposen una hipoteca pel nou govern, amb l’amortització del milió 600 mil € del cost del camió i els nous contenidors, i que l’únic que poden fer és administrar “la misèria” d’un model que no és el seu.
Tot i això, Alemany demana temps per posar ordre al servei de recollida d’escombraries i el de neteja viària, que gestionen empreses diferents que sovint no s’entenen.
Sobre els incompliments de contracte de les empreses adjudicatàries, el nou govern va denunciar que només s’han començat a gestionar les possibles sancions a partir del juny, passades les eleccions municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics