URGENT

Blanes acull l’exposició sobre arquitectura noucentista a Girona

Compartiu aquesta història

Aquest passat divendres Blanes va acollir el primer dels actes organitzats aquesta tardor per la delegació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Es tracta de l’exposició itinerant ‘La Casa Noucentista: Arquitectura Unifamiliar a Catalunya (1913-1932)’.

L’exposició inicia el seu periple a la ciutat de Blanes perquè, precisament,  s’hi pot visitar una d’aquestes cases noucentistes; la casa Saladrigues, que allotjarà l’exposició fins a l’11 d’octubre.
L’exposició inclou una selecció de les cases més representatives del Noucentisme a la demarcació, i evidencia fins a quin punt el substrat polític i cultural que va donar forma al moviment noucentista també va crear una determinada arquitectura i decoració d’interiors domèstics, al servei de la nova burgesia catalana.

Al mateix temps, durant les dues dècades d’apogeu del Noucentisme, l’arquitectura de cases unifamiliars va ser una manifestació de l’impuls de modernització per acostar Catalunya a les tendències de renovació arquitectònica que hi havia arreu d’Europa.

Després de la seva estada a Blanes, l’exposició viatjarà el 15 d’octubre a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa,  a Olot.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics