URGENT

Ajornen la Marxa de Torxes per la Independència al proper 1 d’octubre

Compartiu aquesta història

Prèviament a la celebració, demà dimecres, de la Diada Nacional de Catalunya, des de fa diversos anys arreu del territori se celebren Marxes de Torxes.

Es tracta d’una activitat que té per objectiu reclamar l’autodeterminació de Catalunya com a estat, però que ha anat evolucionant degut als canvis en la situació política del país, especialment en els darrers dos anys i després del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Enguany, la marxa de Torxes de Palafolls s’havia de celebrar, com és habitual, aquest vespre, però finalment s’ha hagut d’ajornar per la pluja.

Xavier Salicrú, un dels organitzadors i membre de La Roda de Palafolls, explica que no s’han volgut arriscar i que, davant del mal temps, han preferit ajornar-la.

Salicrú explica que s’ha volgut ajornar a una data també assenyalada per l’independentisme, i és per això que han escollit el dia 1 d’octubre, coincidint amb el segon aniversari del referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

D’altra banda, el fet que sigui un dia laborable ha obligat als organitzadors a avançar l’horari, i la convocatòria finalment s’ha establert a les 8 del vespre.

Tot i que la reivindicació d’independència per Catalunya continua essent el principal motiu de la Marxa de Torxes, Salicrú admet que els darrers anys ha canviat molt la situació política del país, i explica que un dels principals motius de la reivindicació és ara reclamar la llibertat dels presos independentistes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics