URGENT

La Diputació demana als ajuntaments que no es pagui res a Endesa

Compartiu aquesta història
Foto: DIBA

És una de les conclusions que es van extreure de la reunió celebrada ahir dimecres entre la Diputació de Barcelona i els diversos ajuntaments de la demarcació, després que la companyia elèctrica Endesa reclamés el deute de les factures impagades per persones que pateixen pobresa energètica.

Entre els acords als quals es va arribar ahir hi ha la creació d’un conveni en què tots els consistoris actuïn de forma unitària, amb el treball d’una taula tècnica.

Helena Carles és regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls.

Durant la reunió d’ahir, la presidenta de la Diputació, Núria Marín, va afirmar que les cartes que Endesa ha enviat als ajuntaments per reclamar el deute tenien un «to inadequat», i que amenaçaven «amb el tall del subministrament dels veïns i veïnes que estan afectats per aquesta qüestió de la pobresa energètica».

A la vegada, Carles explica també que l’ens supramunicipal ha demanat als ajuntaments que no facin res de forma unilateral, ja que no és un assumpte que pertoqui resoldre a cada municipi, i que s’ha acordat demanar com a condició sine qua non que es retiri l’amenaça de la carta.

Endesa ha enviat per carta la demanda als municipis que tenen més de 10 Mil euros de deute amb factures impagades per persones que pateixes pobresa energètica.

Tot i que Palafolls no ha rebut aquesta carta, la regidora de Serveis Socials explica que properament es coneixerà la xifra econòmica del nostre municipi en aquest àmbit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics