URGENT

Comença la Festa Major de Palafolls

Compartiu aquesta història

Palafolls ha arribat ja al dia D. Avui és dijous 5 de setembre i això significa que arrenca de forma oficial la Festa Major del nostre municipi.

Ho farà, com és habitual, amb el pregó, una activitat que marca l’inici dels actes festius que, des d’avui i fins ben entrada la setmana que ve, vestiran Palafolls amb les seves millors gales.

El pregó de la Festa Major ha estat cada any un esdeveniment amb segell propi, amb la preparació de diversos espectacles i la participació de molts palafollencs i palafollenques.

Tradicionalment ha tingut lloc a la plaça de Poppi, però enguany aquest acte canvia de format i es desplaça cap a la plaça Major, que es convertirà en l’epicentre de l’activitat.

Quan falten poques hores per la seva celebració, i amb la vista posada al cel per la predicció meteorològica, els organitzadors del pregó ja ho tenen pràcticament tot a punt.

Jordi Pratsevalls, director del pregó, explica que el nou format -amb una ubicació i una durada diferents respecte a altres edicions de l’acte- fa que encara es notin més els nervis dels seus protagonistes.

El contingut de l’espectacle continua en secret, i així el volen mantenir els seus organitzadors fins que es faci, al punt de dos quarts de 10 de la nit.

Pratsevalls només ha volgut avançar que s’utilitzaran punts destacats de la plaça, com el balcó de l’Ajuntament, i que hi haurà també un petit escenari. Per la seva banda, la dansa també serà coprotagonista del pregó, que acabarà a la plaça del Fòrum Palatiolo.

Després del pregó, que l’organització calcula que s’allargarà uns 30 minuts aproximadament, arrencarà la primera nit de barraques de l’AlterFesta a la plaça de Poppi, amb el plat fort dels concerts, com és Oques Grasses.

Serà al punt de les 11 de la nit, moment en què el popular grup d’Osona donarà el tret de sortida musical a la Festa Major. Tot plegat en una nit que tancaran DJ Sendo i DJ Rambla i en què també es donarà inici al joc de l’Assassí de la Safanòria, organitzat per l’Esplai El Pas.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics