URGENT

La CSMS escalfa motors per la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer

Compartiu aquesta història

El dia 21 de setembre és el dia internacional de lluita contra aquesta malaltia, i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha preparat diverses activitats per commemorar la data.

La primera d’elles és el pròxim 12 de setembre, a dos quarts de 4 de la tarda a l’Hospital Sant Jaume de Calella. Serà amb la conferència «A l’esquerra de l’Alzheimer», impartida per la doctora Isabel Hernández, neuròloga de la Fundació ACE, i la també doctora Teresa Casadevall, especialista en neurologia de l’hospital calellenc.

Segons ha informat la corporació sanitària, la xerrada abordarà el concepte actual de la malaltia des de les fases preclíniques fins a l’etapa de demència, quins assajos s’han fet i del perquè no han donat resultats exitosos, així com amb quines eines es treballa actualment per fer front a la malaltia.

Ja de cara a la següent setmana, des del dilluns 16 fins al següent divendres, es durà a terme una campanya informativa al vestíbul principal de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella per fer difusió de la malaltia i explicar de quins recursos disposen les persones afectades.

Al mateix vestíbul de l’hospital hi haurà una exposició de treballs manuals fets per pacients de l’Hospital del Dia Psicogeriàtric, i que estaran a la venda per recaptar diners per a projectes de suport d’aquesta unitat.

Segons la Fundació Alzheimer Catalunya, el principal factor de risc per patir la malaltia és l’envelliment, i a causa d’aquest factor cada 4 segons es diagnostica un nou cas d’Alzheimer arreu del món, cosa que significa que una de cada dues persones tenen una relació directa o indirecta amb aquesta malaltia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics