URGENT

Voluntaris contra el càncer organitzen a Blanes una taula de prevenció solar a peu de platja

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

Durant la jornada d’ahir dijous, un grup de voluntaris de l’AECC Catalunya contra el Càncer van muntar una parada informativa al Passeig de Mar de Blanes.

La carpa, que es va instal·lar al llarg matí, quan hi ha major afluència de banyistes, va servir per conscienciar sobre els efectes nocius d’exposar-se directament al sol.

D’una banda es va repartir informació pels adults i, de l’altra, es va preparar un taller pels més petits i un joc amb preguntes relacionades amb les precaucions que cal tenir en compte quan es pren el sol.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, a la taula informativa, a banda de resoldre dubtes i obtenir informació, també es podien fer donatius o bé comprar material de merchandising de l’AECC.

Els voluntaris van recordar a la ciutadania que, tot i que el sol té un paper important en la salut de les persones, cal prendre’l adequadament perquè no causi alteracions a la pell o malalties més greus.

En aquest sentit, i com ha recordat també el consistori blanenc, hi ha sis recomanacions per reduir els efectes nocius del sol: cal beure aigua amb freqüència; protegir-se quan es faci una activitat a l’aire lliure; aplicar-se cremes de protecció alta; utilitzar para-sols, barrets, gorres, samarretes i altres proteccions si ens exposem directament al sol; també es recomana buscar una bona ombra entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda i, finalment, evitar romandre sota el sol durant molt de temps.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics