URGENT

La Diputació vol unir-se amb els Ajuntaments per donar una resposta unitària a les reclamacions d’Endesa

Compartiu aquesta història

La Diputació de Barcelona ha convocat als diferents Ajuntaments de la demarcació, entre ells el de Palafolls, amb la intenció de donar una resposta conjunta a les reclamacions que fa la companyia elèctrica Endesa sobre els deutes de les famílies amb pobresa energètica que no han pogut pagar les factures.

La institució ha emès aquesta convocatòria, prevista pel proper 4 de setembre, perquè vol crear «un primer espai d’anàlisi i coordinació institucional amb els ajuntaments afectats» amb la intenció de «definir una resposta unitària i clara a les reclamacions de l’empresa Endesa».

La Diputació afirma que té la intenció de posar tots els recursos jurídics i tècnics necessaris a disposició dels municipis per «construir aquesta resposta comuna» a la companyia elèctrica.

Segons ha assegurat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, a més de voler compartir un «espai de trobada per analitzar, debatre els continguts de la reclamació i trobar solucions per evitar la vulneració dels drets de la població»; la Diputació de Barcelona vol apostar també per «implantar una taula amb la resta d’administracions i empreses per trobar una solució al problema del deute de les famílies més vulnerables».

Segons ha recordat l’ens supramunicipal, ara fa dos anys diversos organismes i institucions municipals i supramunicipals van promoure conjuntament un protocol de conveni per fer front a aquesta situació; un document no va ser acceptat per les empreses energètiques.

La mateixa institució també ha volgut recordar que la Llei aprovada al Parlament de Catalunya 24/2015 estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en situació en risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquests subministraments.

La trobada de la Diputació amb els consistoris es farà aquest proper dimecres a dos quarts d’1 del migdia a la mateixa institució.

L’Ajuntament de Palafolls ha confirmat a aquesta emissora que representants municipals assistiran a la reunió.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics