URGENT

Malgrat ja té obert el termini per sol·licitar ajuts al lloguer

Compartiu aquesta història

És el tercer any que, des del consistori malgratenc, s’atorguen subvencions per al lloguer d’habitatges.

Aquesta línia d’ajuts econòmics, que es podrà demanar fins el 30 de setembre, s’adreça a persones i famílies amb ingressos «molt justos o insuficients» per poder fer front a la despesa del lloguer.

El consistori assegura que la idea és donar suport al manteniment de l’habitatge per tal d’evitar-ne la pèrdua.

Els ajuts al lloguer poden destinar-se al pagament d’habitacions, lloguers d’habitatge, fiances per accedir a un immoble o a altres despeses bàsiques per mantenir l’habitabilitat, com per exemple el pagament de calderes o reparacions d’aparells bàsics.

Com a requisits bàsics per poder accedir a les ajudes al lloguer de Malgrat, s’exigeix que el demandant estigui empadronat al municipi, tenir residència legal, tenir un contracte de lloguer, no haver pogut demanar ajuts a la Generalitat i tenir una situació d’ingressos «baixos o precaris».

Segons l’Ajuntament, els Serveis Socials del municipi veuen com augmenten els casos de persones i famílies que es troben amb dificultats per accedir a l’habitatge, i ho considera «un dels principals problemes a Malgrat i també als pobles de la rodalia».

Segons aquest servei, entre d’altres problemàtiques, també hi ha dificultats per fer contractes a les persones que no tenen nòmines.

L’any passat, l’Ajuntament de Malgrat va destinar 11.000 euros en aquestes ajudes, una xifra que enguany ha augmentat fins als 25.000.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics