radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Inici » Malgrat ja té obert el termini per sol·licitar ajuts al lloguer

Malgrat ja té obert el termini per sol·licitar ajuts al lloguer

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 309 0

És el tercer any que, des del consistori malgratenc, s’atorguen subvencions per al lloguer d’habitatges.

Aquesta línia d’ajuts econòmics, que es podrà demanar fins el 30 de setembre, s’adreça a persones i famílies amb ingressos «molt justos o insuficients» per poder fer front a la despesa del lloguer.

El consistori assegura que la idea és donar suport al manteniment de l’habitatge per tal d’evitar-ne la pèrdua.

Els ajuts al lloguer poden destinar-se al pagament d’habitacions, lloguers d’habitatge, fiances per accedir a un immoble o a altres despeses bàsiques per mantenir l’habitabilitat, com per exemple el pagament de calderes o reparacions d’aparells bàsics.

Com a requisits bàsics per poder accedir a les ajudes al lloguer de Malgrat, s’exigeix que el demandant estigui empadronat al municipi, tenir residència legal, tenir un contracte de lloguer, no haver pogut demanar ajuts a la Generalitat i tenir una situació d’ingressos «baixos o precaris».

Segons l’Ajuntament, els Serveis Socials del municipi veuen com augmenten els casos de persones i famílies que es troben amb dificultats per accedir a l’habitatge, i ho considera «un dels principals problemes a Malgrat i també als pobles de la rodalia».

Segons aquest servei, entre d’altres problemàtiques, també hi ha dificultats per fer contractes a les persones que no tenen nòmines.

L’any passat, l’Ajuntament de Malgrat va destinar 11.000 euros en aquestes ajudes, una xifra que enguany ha augmentat fins als 25.000.