URGENT

Malgrat habilitarà un punt lila en les seves barraques

Compartiu aquesta història

Malgrat ja escalfa motors per l’inici de la seva Festa Major d’estiu i, com sol passar, un dels actes amb més concetració de persones tornarà a ser la festa jove, coneguda com Les Barraques.

Enguany el consistori ha comunicat que es tornarà a habilitar un servei del Punt Lila per donar suport i acompanyament a possibles víctimes de  casos d’agressió i que actuarà en defensa d’aquest espai lliure de violència masclista i LGTBIfòbica. Les entitats que gestionaran les Barraques han rebut aquesta setmana  formació especialitzada perquè puguin col·laborar-hi i siguin també un primer lloc de contacte per a possibles víctimes.

El Punt Lila funcionarà les nits del 16 i 17  d’agost de quarts de 12 de la nit i fins les 5 de la matinada i estarà format per 2 psicòlogues, 1 educadora social i 1 especialista en temes de gènere i LGTBIQ.

Dos professionals atendran des de la parada del Punt Lila i dos més faran el servei de forma itinerant dins i fora del recinte de Barraques, que un any més es faran a la Platja de Malgrat Centre, davant la plaça de Xesco Boix.

Una altra de les novetats d’enguany és que el Punt Lila tindrà dos espais diferenciats: un el de la parada d’informació i sensibilització, i un altre, de més discret i tranquil, per atendre les víctimes en cas d’agressió.

Paral·lelament , l’Ajuntament de Malgrat s’ha afegit a la campanya de la Diputació de Barcelona “Festes majors i espais d’oci: Lliures de masclismes”. Ja s’ha iniciat una campanya de difusió amb el repartiment de cartells entre els comerços del poble.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics