URGENT

Malgrat celebra aquest vespre la Festa dels Empestats

Compartiu aquesta història

L’esdeveniment arriba aquest cap de setmana a la seva 8a edició. Es tracta d’una festa en què, a través de visites guiades i teatralitzades, s’explica com va viure el municipi la pesta bubònica, al segle XVII.

La iniciativa recorre diversos indrets del municipi i se centra cada any algun aspecte de l’època en què es va viure aquesta epidèmia a Malgrat.

La proposta ha gaudit d’un èxit creixent any rere any, i quan va obrir les inscripcions per assistir a les visites va tornar esgotar les 550 localitats que es posavena  la venda.

Degut a l’aforament limitat, l’any passat l’organització dels Empestats va decidir impulsar les conegudes com a “escenes lliures”. Es tracta de representacions, també en viu, de la temàtica d’altres edicions de l’esdeveniment, i en què no cal inscripció prèvia per assistir-hi.

Ho explica Sònia Garangou, membre de l’organització dels empestats.

Les visites guiades completes de l’edició d’enguany dels Empestats s’inicien a les 9 de la nit, i cada 20 minuts sortirà un dels grups, fins que ho faci l’últim, a un quart i cinc d’1 de la matinada.

Garangou explica que la intenció dels Empestats és que sigui una festa didàctica, que serveixi per explicar què va passar, ara fa ja diversos segles, al municipi.

La Festa dels Empestats va arrencar ja fa 8 edicions amb un nombre molt més reduït d’espectadors que l’actual –aleshores poc més d’un centenar-, i amb els anys ha anat creixent fins a congregar més de mig miler de persones.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics