URGENT

Les platges comencen a recuperar la normalitat després de l’episodi d’aigua tèrbola

Compartiu aquesta història

Un alt percentatge de les platges situades entre el Baix Llobregat i el Maresme mostraven aquest inici de setmana la bandera groga, símbol de precaució en el bany.

Els motius cal buscar-los a la intensa tempesta que va caure a la zona aquest dissabte, i que va saturar els col·lectors d’aigua.

Aquest fet va provocar que les instal·lacions no poguessin assumir la gran quantitat d’aigua que va baixar, i que tota l’aigua s’acabés abocant al mar. Aquí s’hi inclouen, també, tot tipus de residus que es llencen als lavabos.

Aquesta situació ha obligat a aplicar la bandera groga a una trentena de platges del litoral barceloní i del Maresme, per indicar la mala qualitat de l’aigua.

Quim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, explica que aquesta problemàtica no és nova, sinó que ja s’ha repetit en anteriors ocasions, i avisa que és una situació que es repetirà en el futur.

Tot i que explica que és solucionable, sí que adverteix que el l’elevat cost que suposa posar-hi remei ho fa pràcticament inassumible per cap administració.

En total, als dos litorals hi havia ahir al vespre 51 platges amb bandera groga i 17 amb bandera verda, però cap amb bandera vermella.

El meteoròleg explica que tot plegat s’anirà normalitzant amb el pas de les hores, degut al moviment de la corrent marítima, de la mateixa manera que la contaminació que es concentra a l’aire. Serra, però, aclareix que el que es fa és dispersar aquesta brutícia, disminuint els riscos per la salut, però que els residus no desapareixen.

Tot i que la situació es va normalitzant, Protecció Civil ha alertat que és probable que aquest dimarts hi hagi diverses platges a la Costa Brava amb bandera groga, ja que s’espera un episodi de vent i mala mar en aquesta zona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics