URGENT

La Barretina, els Gegants i els Diables protagonitzaran el pregó de la Festa Major de Sant Roc de Malgrat

Compartiu aquesta història
Foto: RP

D’aquí a menys de dues setmanes es donarà inici a una nova edició de la Festa Major de Sant Roc de Malgrat. Enguany, el pregó de la festa anirà a càrrec de 3 entitats del municipi. Seran l’Agrupació Sardanista la Barretina, la Colla de Geganters de Malgrat i Mar i la Colla de Diables Ratpenatsinfernals.

El primer dia de la festa, el divendres 9 d’agost, les 3 entitats sortiran al balcó del consistori per fer el pregó. Representants de les 3 associacions han explicat a la roda de premsa d’aquest matí que estan entusiasmats per fer el pregó, i han posat en valor la col·laboració mútua entre el teixit associatiu del municipi.

Després del pregó, els mateixos diables seran els encarregats del Correfoc pels carrers de Malgrat, que ja hauran donat inici als actes de la festa malgratenca amb la tabalada prèvia al pregó.

La Festa Major de Sant Roc tornarà a comptar amb els tradicionals actes d’altres anys, tot i que aquest cop desapareixen del cartell les activitats de la platja.

En canvi, s’han introduït algunes novetats, com les tardes de contes que es faran el dimarts 13 i dimecres 14 a la biblioteca La Cooperativa i als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala. D’altra banda, també s’incorporen al cartell les noves Nits Musicals, amb jazz i country.

Durant la presentació de la Festa, a banda dels representants polítics de l’Ajuntament i de les entitats protagonistes del pregó, també hi havia Mònica Pera, autora del cartell d’enguany de la Festa Major de Sant Roc.

Aquest Sant, precisament, és el protagonista del disseny del cartell, amb una imatge amb diversos significats, segons ha explicat la seva mateixa creadora.

La jornada central de la festa es viurà el divendres 16 d’agost, diada de Sant Roc, amb l’Ofici a l’Església de Sant Nicolau, acutacions dels Castellers de l’Alt Maresme, el concert de Festa Major, el castell de focs i les Barraques a la plaça de Xesco Boix, figura que també serà homenatjada en el 35è aniversari de la seva mort.

Entre d’altres, enguany l’Ajuntament ha anunciat una “professionalització” del Punt Lila contra les agressions masclistes, i que s’instal·larà a les barrauqes de dos quarts de 12 de la nit i fins a les 5 de la matinada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics