radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Tot a punt per començar el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava
, / 462 0 0

Tot a punt per començar el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Comarcal Cultura

2 minuts

COMPARTEIX-HO
Inici » Tot a punt per començar el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Blanes torna a ser escenari d’una nova edició d’aquest històric concurs, que se celebra a la platja del municipi i que enguany acollirà un total de 5 pirotècnies vingudes d’arreu de l’Estat espanyol i també d’Itàlia.

La pirotècnia encarregada avui d’obrir el Concurs de Focs serà la vigent campiona Fuegos Artificiales Hermanos Ferrández, de Múrcia, campiona en les 3 últimes edicions de l’esdeveniment.

Serà al punt de dos quarts d’11 de la nit, en el que serà la primera sessió de les 5 que tindrà el concurs, i que seguirà demà amb la pirotècnia Poleggi, provinent de Canepina, Itàlia.

Seguiran les següents nits les pirotècnies Valenciana i Gironina, totes dues de València, i tancarà el concurs la pirotècnica Zaragozana, de Saragossa.

Totes aquestes actuacions se sotmetran als criteris del jurat, que emetrà el seu veredicte i que premiarà els dos primersd classificats.

Enguany, el concurs compta amb un pressupost total de pràcticament 130 Mil euros, la majoria dels quals –100 Mil- es destinen a les pirotècnies perquè disparin, i la resta –26 Mil- són per a despeses d’organització i logística.

La resta de pressupost es dedica als premis que s’atorguen. En aquest cas, 6 Mil euros pel primer classificat, i 2 Mil pel segon premi.

El guanyador del concurs, a més, també s’assegura la participació a la següent edició del concurs i també una actuació per tancar la Festa Major de Lloret, el dia de Santa Cristina.

El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava s’enceta avui al punt de dos quarts d’11 de la nit, i ha suposat també el desplgament d’un pla de seguretat adaptat a l’esdeveniment, que preveu l’assistència de mig milió de persones durant els sues 5 dies de durada.

El pla mobilitzarà a partir d’aquesta nit més de 200 efectius de diferents cossos d’emergència, com policia, bombers, protecció civil, tècnics sanitaris, així com també equips de suport, emergències, intervenció i logística.

A la vegada, la mobilitat també és un dels focus d’atenció de l’Ajuntament de Blanes durant aquests dies de focs i de Festa Major. En aquest sentit, durant tota aquetsa setmana hi haurà talls de trànsit des de les 7 de la tarda i fins la mitjanit en diversos carrers i vies de Blanes en sentit centre urbà i port.

L’Ajuntament de Blanes ha demanat als veïns que utilitzin itineraris alternatius d’arribada als domicilis particulars si arriben al municipi mentre es fa el tall i desviament de la circulació, per tal de no afectar la tasca dels agents en servei.

 

Foto de portada: Joaquim Llorens i Garangou