URGENT

L’Ajuntament preveu actuacions al Castell de Palafolls en els propers mesos

Compartiu aquesta història

Dijous passat, una delegació formada pel regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Palafolls, Aleix Freixa, l’artquitecte tècnic de l’Ajuntament, un arqueòleg i un restaurador especialitzat en construccions com el Castell de Palafolls van visitar aquest espai del municipi, amb la vista posada a conèixer el seu estat i les actuacions que s’hi ha de dur a terme.

Des del govern palafollenc es considera al Castell de Palafolls com un valor patrimonial “de primer ordre”, i en el qual cal actuar per evitar la seva degradació i per posar-lo en valor.

La trobada al Castell d’aquesta setmana passada va servir per analitzar la situació actual de la fortalesa, així com per establir les prioritats que cal tirar endavant a l’espai en matèria de rehabilitació.

El regidor de Patrimoni, Aleix Freixa, explica que ja s’han plantejat diverses actuacions considerades “urgents”, encarades en l’àmbit de la protecció de zones que estan molt deteriorades i prevenir-ne la degradació, així com també en la seguretat pels visitants del Castell.

Freixa ha explicat que queden 3 mesos perquè finalitzi el període per acollir-se a una subvenció de la Diputació destinada a la rehabilitació del Castell.

En aquest sentit, el regidor no vol parlar encara de terminis concrets per dur a terme aquesta actuacions de millora al Castell, i afirma que caldrà una pròrroga a la Diputació per no perdre l’ajuda. Freixa, però, explica que sí que s’actuarà en els propers mesos en els àmbits més urgents, a l’espera de definir més endavant el projecte global per aquest espai.

El Castell de Palafolls és una construcció que es documenta ja al segle XI, va estar sota el domini de la família Humbert de Sesagudes o del Montseny, també amos del Castell de Montpalau, i va pertànyer posteriorment també als vescomtes de Cabrera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics