radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » L’Ajuntament de Palafolls vol redefinir el model econòmic de la Festa dels 80

L’Ajuntament de Palafolls vol redefinir el model econòmic de la Festa dels 80

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 2322 0

Foto: RP

L’esdeveniment, un dels més multitudinaris a nivell cultural que se celebren a Palafolls i que en una sola nit concentra diversos milers de persones al centre del municipi, va ser objecte de debat al ple del passat dijous a l’Ajuntament.

Just començar la sessió, l’alcalde Francesc Alemany va explicar que, després d’haver mantingut reunions amb l’organització de la festa, es va arribar a la conclusió que l’entitat organitzadora, la Comissió de Reis i Carnestoltes, en treia molt pocs beneficis tenint en compte la magnitud de l’esdeveniment.

Per contra, l’alcalde va explicar que es generaven beneficis per la part privada que organitza la festa i despeses per l’Ajuntament.

Tot plegat, segons el govern, es tradueix en una situació que no té sentit. Alemany admet que, si bé el Cafè de Palafolls “assumeix riscos” amb l’organització de l’esdeveniment, la festa ha d’aportar més beneficis econòmics per l’entitat de Reis i Carnestoltes. A partir d’aquí, segons l’alcalde, l’Ajuntament continua estant disposat a col·laborar amb les despeses.

Per tot plegat, el govern vol “redefinir” la Festa dels 80, garantint que hi hagi uns ingressos mínims per la Comissió de Reis i Carnestoltes i que, per tant, el benefici econòmic reverteixi en el poble. A la vegada, també es vol que una part de la despesa municipal pugui quedar coberta amb els beneficis generats per la festa.

Dolors Agüera, portaveu del PSC, va dir que l’organització de l’esdeveniment no està d’acord amb aquests canvis, ja que arriben amb poc marge de reacció i amb molta celeritat, cosa que els ha fet plantejar el fet de celebrar o no la festa.

Des del govern palafollenc es va assegurar que a les reunions amb els impulsors de la Festa dels 80 s’ha estat propositiu i amb la voluntat de garantir la transparència entorn a l’organització l’acte.

L’esdeveniment va rebre, durant l’edició de l’any passat, 4.000 assistents. L’edició d’enguany, la 13a, se celebrarà el proper 3 d’agost.