URGENT

Demà s’obren les inscripcions dels Empestats de Malgrat

Compartiu aquesta història

L’esdeveniment, que recrea de forma teatral l’impacte de la pesta bubònica a Malgrat de Mar durant el segle XVII, obre la tarda de demà dissabte les inscripcions per assistir-hi.

Es tracta d’una ruta teatral nocturna pel centre històric de Malgrat amb l’objectiu d’explicar quin va ser l’efecte d’aquesta epidèmia i perquè el municipi honora a Sant Roc durant la seva Festa Major.

L’edició d’enguany, la 8a, ve precedida per la bona acollida que els Empestats ha tingut al municipi en anys anteriors, motiu pel qual l’organització es veu obligada a obrir inscripcions uns dies abans de l’acte per fer una previsió.

Les entrades es venen a un preu de 5 euros i ajudaran també als impulsors de la inciativa a finançar àmbits com l’atrezzo, necessaris per l’espectacle.

Aquesta venda es farà demà dissabte, al Centre Cultural de Malgrat de Mar, a partir de les 19h, i es donaran un total de 550 localitats.

En parla Joan Piña, membre de l’organització dels Empestats.

L’èxit, segons Piña, ve donat per dos factors principals. D’una banda, l’enfocament local que es dona de la història i el component d’identitat malgratenca que té. L’impulsor explica que l’acte neix de malgratencs, el fan malgratenc i s’explica un fet gairebé universal com va ser la pesta bubònica però des d’una òptica local.

D’altra banda, Piña també destaca la qualitat de la festa dels Empestats, no només a nivell d’espectacle sinó també pel que fa a la manera com s’explica la història. En aquest sentit, des de l’organització remaquen la intenció didàctica que té la iniciativa, amb la importància cabdal tant dels guies com dels actors.

Com ja és habitual d’edicions anteriors, els organitzadors dels Empestats preveuen que les inscripcions s’esgotin en poques hores.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics