URGENT

Els ports de Blanes i Arenys tindran un nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

Compartiu aquesta història
Foto: ports.gencat.cat

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha anunciat que un total de 13 ports d’arreu del litoral català disposaran properament de nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Ports ha licitat el projecte per implantar aquestes estacions de recàrrega amb l’objectiu d’afavorir una mobilitat neta i eficient entre els usuaris.

Entre els ports inclosos en aquesta actuació hi ha els ports de Blanes i d’Arenys de Mar, i el Govern preveu que es comenci a implantar de cara a la propera tardor.

Segons ha informat Ports, les estacions s’ubicaran en vies públiques o en llocs accessibles des de la via pública, senyalitzades i amb accés garantit de forma permanent pels usuaris de qualsevol tipus de vehicle elèctric estàndard.

Els usuaris d’aquest nou servei el podran activar mitjançant un telèfon mòbil intel·ligent amb una aplicació específica, a través d’un codi QR o d’un sistema similar.

L’actuació preveu dos tipus de punts de recàrrega. D’una banda, les estacions de recàrrega ràpida, com seran les dels ports comercials de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita, i en què es podrà recarregar el 80% de la bateria del vehicle en 20 minuts.

De l’altra, hi haurà 10 estacions de recàrrega semirràpida, en què s’inclouran els ports de Blanes i també el d’Arenys de Mar, i en les quals es podrà fer una recàrrega del vehicle de forma completa en unes 3 hores.

Segons el Gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, la instal·lació d’aquests nous 13 punts de recàrrega als ports permetrà “que els vehicles elèctrics puguin recarregar-se en els ports de nord a sud del litoral català, des de Llançà fins a Alcanar” i ho considera “un pas endavant en la política del Govern per lluitar contra el canvi climàtic”.

L’actuació forma part del Pla d’inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat i compta amb un pressupost de 218.000 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics