URGENT

Serveis mínims a Rodalies per la vaga de Renfe convocada avui

Compartiu aquesta història

Aquest dilluns 15 de juliol, el sindicat CCOO ha convocat una vaga a Renfe, que estableix serveis mínims durant tota la jornada.

La vaga, que afecta també al servei de Rodalies, entre d’altres a la línia R1 del Maresme, deixa en servei 2 de cada 3 trens en hora punta –és a dir, de 6 del matí fins a dos quarts de 10 i 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre–, i un de cada 3 combois durant la resta de franges del dia, segons els serveis mínims establerts per la Generalitat.

Pel que fa a la resta de serveis de Renfe, pels trens AVE – Llarga Distància s’ha decretat un servei del 72% dels combois afectats, i pels Avant aquest servei serà del 65%.

La companyia ferroviària ha informat que els viatgers que tinguin bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden demanar un canvi o el reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge.

El sindicat CCOO ha decidit convocar aquesta nova jornada de vaga perquè, segons afirma, s’està incomplint l’últim conveni col·lectiu, fent referència a tres aspecte que consideren troncals del text, com són rejovenir i reforçar la plantilla, menys hores de jornada laboral i un increment del sou.

A través d’un comunicat, el sindicat avisa que si Renfe no canvia de postura no es descarten noves convocatòries de vaga de cara al proper mes d’agost, i que també podrien afectar a Adif.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics