URGENT

Possibilitat de pacte entre Junts x Catalunya i ERC al Consell Comarcal del Maresme

Compartiu aquesta història

Creix l’expectativa per saber què passarà al Consell Comarcal del Maresme, on de moment Junts per Catalunya ha aïllat ERC amb un pacte amb el PSC. Tot plegat s’ha de materialitzar el proper divendres 19 de juliol.

En declaracions a la Xarxa, el president d’ERC al Maresme, Josep Pena, ha deixat clar que no hi ha res tancat i que els republicans han intensificat les negociacions amb Junts per Catalunya per intentar arribar a pacte.

Pena ha insistit en la generositat de la seva formació que, al marge de la presidència, han proposat un pacte “molt equitatiu”. Per altra banda, el republicà també ha deixat clar que el pacte amb el PSC s’hauria de sostentar amb Ciutadans o el PP, i diu que això li donaria un plus d’“incoherència política”.

El president d’ERC al Maresme també ha carregat contra el pacte a la Diputació, afirmant que no és comparable el pacte a la tercera institució de país amb els pactes que es puguin fer en l’àmbit municipal, amb idiosincràsies molt particulars.

Pena considera que, davant de pactes amb característiques similars, Junts x Catalunya ha preferit “cedir” la presidència al PSC.

Pena també ha deixat clar que no han rebut cap mena de pressió des de la direcció nacional d’ERC.

En els darrers dies, Junts x Catalunya i ERC han protagonitzat una picabaralla política pel pacte dels postconvergents amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

Segons els republicans, el pacte tancat aquest passat divendres deixa tocada la confiança entre els dos socis de govern a la Generalitat.

Per la seva banda, Junts x Catalunya ha respost a ERC instant-los a revertir “a tot arreu” els pactes “amb el 155”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics