El cosmògraf blanenc Jaume Ferrer protagonitza la commemoració dels 700 anys de Santa Maria

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: AFIC

La parròquia de Santa Maria de Blanes està celebrant actualment un cicle commemoratiu dels seus 700 anys d’història.

Ahir dijous, a la Biblioteca Comarcal, es va dur a terme un dels actes de celebració d’aquest espai, i es va fer centrant-se en la figura de Jaume Ferrer, cosmògraf, navegant, cartògraf i mercader blanenc del segle XV.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, l’espectacle va anar a càrrec de la rondallaire malgratenca Assumpta Mercader i el tècnic de l’Arxiu Municipal de Blanes Aitor Roger, així com amb la col·laboració del Cor de Cambra Sota Palau, dirigit per Josep Maria Guinart.

Al llarg de l’acte es van anar oferint apunts biogràfics i anècdotes de Jaume Ferrer, així com descripcions sobre com era la Blanes que va viure ara fa més de 500 anys.

En l’obra cartogràfica de Jaume Ferrer destaca el cèlebre mapamundi que va elaborar, i que va ser utilitzat en les discussions del conegut Tractat de Tordesillas, ara fa just 525 anys. Poc després que Cristòfol Colom tornés del seu primer viatge a les índies, Jaume Ferrer va ser requerit a presència dels Reis Catòlics per l’arquebisbe de Toledo per participar en la redacció del tractat, i va participar decisivament a l’hora de marcar la línia divisòria del mapamundi.

Els actes de commemoració dels 700 anys de la Parròquia de Santa Maria continuaran demà dissabte amb la Benedicció del Mar, que es farà a Sa Palomera, així com amb l’enramada dels barris del Raval i Sa Carbonera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics