URGENT

Aturem la C-32 denuncia la detenció d’un membre de la plataforma que protestava contra la tala d’arbres a Lloret

Compartiu aquesta història

Els Mossos d’Esquadra van detenir la tarda d’ahir dijous una membre de la plataforma Aturem la C-32, contrària al projecte de perllongació de l’autopistya del Maresme entre Tordera i Lloret.

Ara fa més d’un mes, la Generalitat va iniciar una tala d’arbres als boscos de Lloret, Blanes i Tordera com a treballs previs per la construcció del nou ramal de l’autopista.

L’acció va ser denunciada immediatament pels membres de la plataforma ecologista, que consideren una “temeritat” i que augmenta el risc d’incendis, degut a les altes temperatures de la zona.

Com a protesta, diverses persones es concentren aquests dies al punt on es fa la tala d’arbres per frenar els treballs. Ahir a la tarda, en el decurs d’una d’aquestes protestes diàries, els Mossos d’Esquadra van detenir a una de les manifestants.

Segons explica la plataforma, la dona es trobava a la carretera que baixa a la depuradora quan va ser detinguda pels Mossos, i no havia entrat dins el perímetre de l’obra. Els Mossos l’acusen d’atemptat contra agent de l’autoritat.

La detinguda va estar-se unes hores a la comissaria de policia i posteriorment els Mossos la van deixar en llibertat amb càrrecs, amb una cita judicial aquest matí al Jutjat de Blanes.

Justament ahir, el TSJC va celebrar una vista per determinar si atura o no de forma cautelar les obres de perllongació de la C-32, una decisió que ha de prendre al llarg de les properes setmanes la secció 3a del tribunal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics