URGENT

Un veí de Malgrat malalt terminal de Parkinson demana que se’l deixi morir dignament

Compartiu aquesta història

Antoni Monguilod és un veí de Malgrat que pateix, des de fa més d’una dècada, atròfia multisistèmica, un tipus de Parkinson que no el deixa valer per si mateix.

Moguilod, de 74 anys, suplica als polítics que legalitzin l’eutanàsia per deixar de “patir” i poder morir “dignament”. A la vegada, emplaça a l’administració a reconèixer que decidir sobre la mort “és un dret fonamental”, i que “ningú hauria d’intervenir en la voluntat d’una persona que vulgui deixar aquest món si no és per ajudar-la”.

Segons ha assegurat Monguilod a l’agència EFE, els metges li han dit que, tot i comprendre la seva demanda, no poden fer res per ajudar-lo ja que la mort assistida no està permesa a l’Estat espanyol.

El veí malgratenc explica que, a l’hora de fer el testament de voluntats anticipades, ja no va poder-hi incloure el desig de morir “quan ell ho decidís”, cosa que lamenta.

Antoni Monguilod és atès les 24 hores per la seva dona, qui també l’ajuda a comunicar-se. Ella assegura “patir” perquè el seu marit “diu que no pot més i que se’n vol anar”.

Inicialment, la seva malaltia es manifestava amb símptomes pràcticament imperceptibles, com moure els dits, cordar-se l’abric o fer moviments cada vegada més lents, però en els darrers dos mesos gairebé no pot ingerir aliments.

Monguilod, electricista de professió, diu que no s’ha plantejat viatjar fins a un altre país on la mort assistida sí que estigui legalitzada, ja que la família no pot costejar el trasllat, però al seu testament ha deixat escrit que vol deixar el seu cos a la ciència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics