URGENT

Malgrat Ens Mou pacta amb els socialistes i Joan Mercader serà el nou alcalde de Malgrat

Compartiu aquesta història
Roda de premsa d’avui. RP

Mercader recuperarà l’alcaldia del municipi veí dos anys després de perdre-la per la moció de censura del quatripartit. Mercader serà alcalde dissabte amb l’abstenció  de Malgrat ens mou, l’antiga Convergència. Els dos partits han  signat avui el pacte de govern pel qual el grup de Serret entrarà al govern municipal de la mà dels socialistes. Els dos partits sumaran 10 regidors, majoria al consistori malgratenc.

Segons Serret s’ha decantat per pactar amb els socialistes abans que revalidar el quatripartit. De fet assegura que han perdut la confiança amb Junts x Malgrat de Carme Ponsa.

El cap de llista de Malgrat ens mou assegura que la seva prioritat són les polítiques municipals i el respecte al dret a decidir. En aquest sentit destaca que des de dins el govern podran treballar, amb independència, el seu programa electoral.

Per la seva banda Mercader ha recordat que el pacte oferirà un govern estable i ampli. El socialista ha tornat a posar en valor les polítiques locals i ha assegurat que el grup de Serret és l’únic que ha prioritzat el poble per sobre les polítiques de país.

Els dos caps de llista han donat a conèixer el pacte de govern en una roda de premsa aquest matí al centre cívic de Malgrat. Han assegurat que el pacte estarà fonamentat pel diàleg i la participació ciutadana, amb una gestió moderna, transparent i amb la catalanitat com a un dels eixos principals. El pacte inclou que Malgrat continuarà a l’Associació de Municipis per la Independència i que es respectarà la independència de cada partit en les decisions que creguin convenient, sobretot les relatives a temes de país, on les dues formacions xoquen ideològicament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics