radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Inici » Totes les urbanitzacions guanyen veïns en els últims anys

Totes les urbanitzacions guanyen veïns en els últims anys

COMPARTEIX-HO
, / 368 0

Tot i que en un primer moment les urbanitzacions solien ser espais de segones residències, cada cop més, les cases de les urbanitzacions de Palafolls estan sent usades com a llars habituals de primera residència. Ho diuen les dades de l’INE, que mostren com les 3 urbanitzacions del nostre poble han augmentat de població estable en els últims 10 anys.

La que més ha crescut en aquests 10 anys ha estat Mas Carbó amb un 29.5%, passant de les 122 persones censades al 2008 a les 158 al gener del 2018, l’últim any del que es tenen dades.

Mas Reixac és la segona en creixament. Aquesta zona, compartida amb Tordera, ha passat dels 157 habitants al 193, el que suposa un 23% de creixement en una dècada.

La que menys creix, però que a l’hora és la que més població estable té, és Ciutat Jardí, recentment rebatejada com a Cim de Miralles, que augmenta un 8% passant de les 598 persones a les 646, 10 anys després.

Així doncs, les urbanitzacions palafollenques han crescut un 20% en aquests últims 10 anys, una xifra molt per sobre de  la mitjana del nostre municipi, que en aquesta última dècada ha crescut prop d’un 10 i mig %.