radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dilluns, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDilluns, 19:30-20:00
Inici » Les autoritats sanitàries del Maresme volen regular l’ús dels antibiòtics

Les autoritats sanitàries del Maresme volen regular l’ús dels antibiòtics

Salut Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 563 0

Els hospitals de Blanes i Calella han posat en marxa un programa d’optimització de l’ús dels antibiòtics amb un doble objectiu. Per una banda, millorar l’eficàcia d’aquests medicaments en pacients atesos per problemes infecciosos i, per l’altra, evitar les resistències que poden generar en l’organisme com a conseqüència d’un consum inadequat.

Segons afirma la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’elevat ús d’antibiòtics a nivell mundial representa un greu problema per a la salut pública.

En aquest sentit, afirmen que un mal consum d’aquests fàrmacs provoca que alguns bacteris siguin resistents a la majoria d’antibiòtics, fet que impedeix que es pugui fer un tractament efectiu quan apareix una infecció greu en pacients.

La campanya de la corporació, que desplegarà un equip multidisciplinari format per professionals de les unitats de Microbiologia, Farmàcia, Control d’Infeccions Nosocomials i Medicina Interna, busca incrementar la implicació dels professionals i ajudar-los a millorar la prescripció; un fet que, segons detalla l’ens sanitari, té una incidència directa en la seguretat del pacient i en la qualitat assistencial que s’ofereix als usuaris.

El desplegament del Programa d’Optimització de l’Ús d’Antibiòtics als hospitals de Blanes i Calella és un objectiu que figura dins del programa VINCAT -Vigilància de la Infecció Nosocomial a Catalunya-, en què la Corporació de Salut del Maresme i la Selva hi participa des de fa més d’una dècada.

A le vegada, explica la corporació, el programa també s’ha estès a nivell hospitalari en altres centres sanitaris de Catalunya.