URGENT

Convoquen un acte de protesta contra la massificació de les classes a Palafolls

Compartiu aquesta història

La intenció del Departament d’Educació de no obrir una quarta línia de P3 pel proper curs i deixar 3 classes d’entre 26 i 27 infants a cada aula pel proper curs a Palafolls ha aixecat queixes de la comunitat educativa del nostre poble.

En critiquen que s’estaria massificant les classes en unes edats on cal proximitat i necessitat d’una atenció més personalitzada. Recorden que la ràtio màxima permesa és de 25 alumnes per classe, tot i que la recomanació és de 22.

Fa uns dies l’AMPA de Mas Prats posava el crit al cel per les intencions de la Generalitat de mantenir només 3 aules. A banda de la massificació a les classes també recorden que s’obligarà a redistribuir  una desena d’infants que havien demanat plaça a Mas Prats, però que la Generalitat obligarà a canviar de centre pel fet de no obrir una 4a aula de P3.

Lluís Serra, pare representant de les famílies de P3 de Mas Prats i Ferreries, ha explicat a aquesta emissora que, tot i que la Generalitat no està obligada a adjudicar el centre que s’ha triat en primera instància, el fet que hi hagi famílies que s’hagin vist forçades a anar a una escola diferent de la que havien triat sí que és conseqüència de les decisions d’Ensenyament.

Davant de tot plegat la comunitat educativa ha organitzat una concentració de protesta dilluns vinent a Mataró. Ho volen fer davant de la seu dels Serveis Territorials d’Educació al Maresme.

La concentració coincidirà amb la reunió demanda per l’Ajuntament de Palafolls, l’AMPA de Mas Prats i l’equip directiu del centre amb el Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Pere Masó.

Serra i la resta de famílies es mostren optimistes de cara aconseguir les demandes que exigeixen al Govern català.

La comunitat educativa vol traslladar al màxim responsable d’Ensenyament a la zona la necessitat d’obrir una 4a línia per que la ràtio baixi i no s’hagi de reubicar cap família.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics