URGENT

ERC s’imposa al Consell Comarcal del Maresme

Compartiu aquesta història
Moment del ple del Consell Comarcal del Maresme. Foto: CCM

Les eleccions del passat diumenge han deixat canvis en la composició del Consell Comarcal del Maresme. Aquests propers 4 anys ERC serà la força més representada a l’ens comarcal, amb 12 consellers.

La representació ve determinada pels suports a la comarca, on ERC ha estat la formació més votada amb un 28.3% dels vots maresmencs.

El PSC passa a ser la segona força política comarcal, en gran part gràcies a la victòria en poblacions clau com Mataró, Pineda de Mar i Malgrat de Mar. Junts per Catalunya, l’antiga CiU, passa de governar el consell a ser la tercera força politica.

D’aquesta manera, als 12 representants d’ERC cal sumar-hi  els 8 que tindrà el PSC, en guanya 6 respecte l’anterior mandat i Junts per Catalunya en perd 3 i se’n queda amb 6. Ciutadans per la seva banda manté els 2 consellers que ja tenia, igual que En Comú Guanyem. La CUP també en tindrà 2 després de perdre’n 1 i el PP també perd 1 conseller i tindrà un sol representant aquest proper mandat.

Tot i el domini d’ERC, els republicans no arriben a la majoria absoluta, que són 17 consellers,  i necessitaran suports per governar comodament el consell.

Esquerra es pot deixar estimar per socialistes i antics convergents per sumar majoria, tot i que la relació entre els dos partits independentistes al Maresme no és bona des que els exconvergents els van expulsar del govern en aquest mandat. El que ja no suma és el pacte que han conviscut aquests últims quatre anys entre CiU i el PSC.

La constitució del nou plenari del Consell Comarcal del Maresme està prevista per a principis del mes de juliol.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics