URGENT

Protesta per demanar un habitatge social per una veïna desnonada

Compartiu aquesta història

Ahir al matí una vintena de persones convocades per la PAH de Tordera es van concentrar davant les portes de l’Ajuintament de Palafolls per reclamar una vivenda per la Francisca.  La dona, de 67 va ser desnonada fa un temps i ara viu amb la família. Segons denuncia la família, la dona no ha rebut ajuda per part de l’Ajuntament de Palafolls, tot i tenir-la reconeguda.

Segons expliquen, la Generalitat li reconeix el dret a un habitatge social, però Palafolls  no disposa de cap habitatge destinat a emergència social. El govern català, preo, li demana a l’Ajuntament que li pagui un lloguer a la dona.

Segons la filla de la Francisca, Rosi Tapia, i una de les responsables de la PAH de Tordera, Aurora Rubio, l’Ajuntament no està fent res.

Justament la PAH de Blanes, la que habitualment actua a Palafolls s’ha desvinculat de la protesta d’ahir. Asseguren que si donen suport a la reivindicació de l’habitatge, però no de la concentració d’ahir, que consideren electoralista.

És el mateix que assegura Juan Andrés Osorio, que considera que la manifestació d’ahir té un rerefons electoralista.

La Pah de Blanes ha comunicat avui mateix a través de Facebook que estan en converses amb l’Ajuntament de Palafolls i que el consistori s’ha compromés  a tramitar les ajudes quan la família trobi un habitatge de lloguer. La PAH blanenca recorda que aquesta mateixa setmana les PAH es van reunir i van acordar no fer accions durant periode electoral. Un extrem que desmenteixen des de la PAH de Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics