radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » La Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’adhereix a una campanya per empoderar la infermeria

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’adhereix a una campanya per empoderar la infermeria

Salut Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 563 0

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

La corporació sanitària s’ha adherit de forma oficial a la campanya mundial “Nursing Now”, impulsada pel Consell Internacional d’Infermeres i l’Organització Mundial de la Salut.

Segons ha informat la corporació, la iniciativa té per objectiu enfortir el paper de la infermeria en els sistemes sanitaris de tot el món. Per aquest motiu, la iniciativa vol demanar a governs, professionals sanitaris i usuaris dels serveis que valorin més a les infermeres i apostin pel seu lideratge per millorar la salut de la població.

Des de la direcció d’Infermeria de la Corporació s’han marcat quatre línies de treball per alinear-se amb els objectius de la campanya mundial.

En primer lloc, es vol donar visibilitat al rol de la infermeria des de tots els àmbits assistencials i apoderar els professionals per aconseguir el reconeixement de la professió.

Per altra banda, la Corporació vol designar infermeres referents i gestores de casos en l’atenció primària i hospitalària, per poder donar resposta a les necessitats dels pacients i familiars des d’una visió més global, així com també fomentar la formació i treballar en la difusió de les bones pràctiques entre la ciutadania.

La iniciativa va néixer el gener del passat 2018, i s’allargarà fins l’any vinent, en què se celebrarà el bicentenari del naixement de Florence Nightingale, considerada la precursora de la infermeria professional moderna.

Justament, la setmana passada la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va celebrar el Dia Mundial de la Infermeria repartint pomes en els diversos sanitaris de la nostra zona i un decàleg de bons hàbits saludables.