URGENT

Palafolls registra 13 accidents laborals al mes durant el 2018

Compartiu aquesta història

Les empreses palafollenques han registrat 162 sinistres laborals en tot l’any passat. La majoria d’aquests accidents, 98, es van produir en l’àmbit del sector serveis, seguit per la indústria, amb 46 casos registrats l’any passat.

En menor mesura, hi ha els accidents registrats en els sectors  de la construcció , amb 15 casos, i 3 només en empreses del sector agrícola del nostre poble.

La majoria dels accidentats, en 125 casos dels 162, han estat homes. El que suposa gairebé 8 de cada 10.

És la primera vegada que tenim dades específiques del nostre municipi, però el cert és que en el global de la nostra comarca és el cinquè any consecutiu que es registra un increment de la sinistralitat laboral en termes absoluts.

Concretament, al llarg de l’any passat es van comunicar més de 3.700 baixes laborals a conseqüència d’accidents al lloc de treball, una 80a més que l’any abans.

Aquest augment es va concentrar en els sinistres amb ferides de pronòstic lleu, mentre que, en canvi, van baixar els accidents greus i no es va registrar cap víctima mortal en tot l’any passat al Maresme. De fet, el 99,41% del total d’accidents laborals a la comarca són lleus.

Per sectors econòmics, els serveis són els que registren un volum més important, seguit per la indústria i la construcció.

Entre les poblacions amb més accidents laborals hi ha Tordera amb més de 300 o Pineda, amb 250. Malgrat de Mar va registrar l’any passat més de 180 sinistres, 1 cada 2 dies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics