URGENT

Palafolls posarà càmeres de seguretat per evitar abocaments

Compartiu aquesta història

El consistori explica que en qüestió de setmanes es posaran diferents càmeres de seguretat en alguns punts del poble, sobretot aquells on és més habitual que es produeixin abocament d’escombraries i residus  de gran volum.

foto: Ajt Palafolls

Són bàsicament zones apartades d’algunes urbanitzacions, com Mas Carbó, Mas Reixach o Ciutat Jardí, on molts particulars i empreses acostumen a desfer-se d’aquells residus més voluminosos lluny de la mirada de curiosos. És habitual trobar-se matalassos, sofàs, mobles, pintura, sacs de runa i tota classe de  residus a la via pública.

Tot i les reiterades campanyes de sensibilització, el consistori no ha aconseguit reduir el nombre d’abocaments i, com a part del contracte de recollida d’escombraries, en les properes setmanes s’instal·laran diferents càmeres en aquells punts on s’han detectat més abocaments. Ho explica el regidor de serveis, Martí Victòria.

Aquestes càmeres només estaran destinades a controlar els abocaments i, per tant, no s’usaran per altres finalitats com per exemple el control de velocitat o control de vehicles que accedeixen al poble, com passa en d’altres pobles propers.

La normativa local estableix tot un seguit de sancions a aquells ciutadans que evoquin deixalles i residus a la via pública.

Uns residus, que a més, s’han de portar a la deixalleria de Malgrat de forma gratuïta o, fins i tot, es poden passar a recollir gratuïtament per casa si s’avisa amb anterioritat a l’Ajuntament.

Aquestes 6 càmeres es desplegaran en les properes dues setmanes amb la intenció que a finals de mes ja estiguin a ple rendiment,

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics