URGENT

L’Ajuntament admet que la cooperació amb San Isidro ha quedat escapçada però anima a seguir amb el projecte

Compartiu aquesta història

Fa uns dies, una delegació palafollenca encapçalada per l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, va viatjar al poble nicaragüenc de San Isidro, agermanat amb Palafolls des de fa més de 15 anys.

La intenció del viatge, tal i com van assegurar des del consistori abans de marxar, era avaluar i fer seguiment puntual als projectes finançats des de Palafolls en aquesta localitat llatinoamericana, en un moment en què Nicaragua està en una delicada situació sociopolítica.

Entre els projectes que es duen a terme a Nicaragua destaca la Casa Materna, espai on s’orienta i es dóna atenció sanitària a les dones embarassades, i on també es dóna formació sexual tant a dones com a homes.

Valentí Agustí ha passat avui dijous pels micròfons d’aquesta emissora, i ha explicat que la delicada situació al país ha escapçat la tasca que es duu a terme en aquest espai.

L’alcalde diu que es continua donant suport a nivell d’assistència mèdica, però admet que la part psicològica ha quedat tocada.

En la darrera sessió plenària celebrada al consistori palafollenc, l’alcalde assegurava que la situació era complicada i que s’havien trencat les relacions entre els dos consistoris agermanats.

Agustí considera que cal continuar apostant per projectes que encara poden funcionar, com és l’ajuda econòmica destinada a joves perquè puguin dur a terme els seus estudis.

A la vegada, l’alcalde de Palafolls ha convidat a la població a continuar impulsant projectes solidaris amb San Isidro, per poder mantenir viu aquest projecte.

La complicada situació política de Nicaragua va obligar a l’Ajuntament de Palafolls a rebutjar ara fa uns mesos la subvenció que rep anualment de la Diputació, davant la impossibilitat de garantir el bon funcionament de les subvencions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics