radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25 -00:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Inici » El Grup de Patchwork de Palafolls confecciona coixins per ajudar en lluita contra el càncer

El Grup de Patchwork de Palafolls confecciona coixins per ajudar en lluita contra el càncer

Salut Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 544 0

Foto: Fundació Salut Empordà

La Fundació Salut Empordà ha rebut recentment 33 unitats dels anomenats “coixins del cor” de la mà de representants de l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer de Girona.

Els responsables de l’elaboració d’aquests coixins han estat els membres del Grup de Patchwork del Casal d’Avis de Palafolls, que els han confeccionat de manera desinteressada.

Segons han informat alguns mitjans, aquests “coixins del cor” es distribueixen en diversos hospitals de les comarques gironines entre les dones que es troben en un procés postoperatori d’una mastectomia, després de patir un càncer de mama.

El coixí es col·loca sota el braç i permet protegir la cicatriu, alleujar el dolor i dormir més còmodament pel costat de la ferida.

La iniciativa va néixer l’any 2001 als Estats Units, després que a una infermera que es va sotmetre a cirurgia mamària li van cosir un coixí que tenia forma de cor i que s’ajustava correctament sota el braç.

Aquest passat dilluns, l’Hospital de Figueres va acollir l’entrega dels coixins palafollencs, amb la presència del director de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, la cap d’infermeria, Paqui Abulí, el director de Recerca i Innovació, Pere Plaja, i la coordinadora de Voluntariat Hospitalari de l’Associació Espanyola Contra el Càncer – Catalunya Contra el Càncer, Mireia Romero.

Precisament, ara fa just un any, la Fundació Oncolliga Girona iniciava una campanya anomenada “Apadrina un Coixí del Cor”, amb l’objectiu de recollir fons per continuar elaborant aquest tipus de coixins.

 

Foto: Fundació Salut Empordà