URGENT

Blanes aprova transformar l’empresa de gestió de residus NORA en empresa pública

Compartiu aquesta història

Era un dels punts que es van portar a debat al ple extraordinari d’aquest passat dimarts a l’Ajuntament, i que va tirar endavant amb els vots a favor de tots els regidors de ple exceptuant la CUP, que va abstenir-se.

Per continuar amb la transformació de NORA en una empresa pública, el ple ha aprovat diverses mesures perquè la companyia se separi de CESPA, soci privat de l’empresa, i quedant només el propi consistori blanenc i el Consell Comarcal de la Selva.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, un dels punts per convertir a pública l’empresa de neteja i recollida d’escombraries NORA és el pagament de la cancel·lació de crèdits avalats per CESPA, així com també incrementar la participació del consistori en l’empresa, que passarà del 10% al 16,65%.

Per altra banda, també s’ha aprovat proporcionar a l’empresa NORA als mitjans necessaris per assumir els costos de funcionament dels serveis a la població blanenca i les necessitats que tingui un cop passi a ser una empresa pública. En aquest sentit, el consistori ha concedit a NORA un préstec equivalent a dos mesos de la facturació mitjana prevista a Blanes el 2018.

Segons assegura l’Ajuntament de Blanes, totes aquestes operacions financeres significaran un estalvi per a l’economia del municipi, que xifren en un milió d’euros anuals en les factures que paga l’Ajuntament a l’empresa.

El passat mes d’octubre, CESPA S.A., soci privat de l’empresa, va manifestar la seva voluntat de marxar de NORA, empresa que s’encarrega no només de la gestió de residus a Blanes sinó també a la comarca de la Selva, i que està integrada en un 50% pel Consell Comarcal de la Selva, un 40% per CESPA, i un 10% per l’Ajuntament de Blanes.

El ple de dimarts a l’Ajuntament de Blanes també va debatre sobre un acord extra-judicial per resoldre un litigi urbanístic del barri de Mont-Ferrant, així com es va aprovar provisionalment la modificació de l’Ordenança per a l’Impuls de l’Activitat Econòmica i de Foment d’Activitats d’Interès públic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics