URGENT

Nou primer de maig per descobrir l’entorn del Pla de Grau i del Delta de la Tordera

Compartiu aquesta història

Un any més, 3 associacions culturals del municipi i de la zona s’uneixen per oferir una proposta per sortir de casa aquest proper dimecres festiu, 1 de maig.

Es tracta de l’associació de Santa Susanna Orígens i Memòria, Pepet Caralt de Malgrat de Mar i Vivelles Cultura i Entorn de Sant Genís de Palafolls, que han tornat a preparar una nova descoberta de l’entorn més proper d’aquests tres municipis.

Cada any, l’organització principal d’aquesta ruta recau en una d’aquestes tres entitats, i enguany és la malgratenca Pepet Caralt l’encarregada de la preparació de l’esdeveniment.

Una ruta que enguany, doncs, s’iniciarà a Malgrat i que transcorrerà pel pla de Malgrat fins arribar al Delta de la Tordera.

Un entorn compartit amb Palafolls, tal i com destaca Xavier Salicrú, membre de Vivelles.

Una sortida que arrencarà a les 10 del matí a la plaça de l’Església de Malgrat de Mar, i els seus organitzadors han previst fer una parada per esmorzar quan s’arribi al Delta de la Tordera.

La ruta, llavors, farà la tornada altra cop cap a Malgrat, on s’acabarà. En total, les entitats encarregades preveuen que s’allargui entre les 3 i les 4 hores.

La proposta, a banda d’oferir la possibilitat de caminar per l’entorn més proper, té per objectiu també donar a conèixer el territori. Un espai que, molts anys enrere, havia estat l’antic terme del Castell de Palafolls.

La ruta està oberta a tot tipus d’edats, ja que el desnivell és pràcticament nul, i per tant és molt adient per poder participar-hi en família. Per participar-hi, a més, no cal cap tipus d’inscripció prèvia.

Les rutes organitzades per les associacions Orígens i Memòria de Santa Susanna, Pepet Caralt de Malgrat i Vivelles Cultura i Entorn de Sant Genís ja fa 8 anys que s’organitzen, i tenen orígen en la celebració dels 250 anys de l’actual parròquia de Sant Nicolau de Malgrat, moment en què es va fer la primera de les passejades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics