radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Pirategen el telèfon d’una empresària de Blanes i li estafen 40 mil€

Pirategen el telèfon d’una empresària de Blanes i li estafen 40 mil€

COMPARTEIX-HO
, / 523 0

Ni el seu banc ni la policia han aconseguit ara per ara recuperar els diners.

L’estafa es va iniciar quan la gerent d’una empresa de perfums i cosmètics, es va connectar al seu correu electrònic des del mòbil a través de la xarxa wifi de l’hotel dels Estats Units on s’allotjava. Sense que ella sospités res, el pirata informàtic ho havia aprofitat per introduir-se al seu telèfon.

Dies més tard li va arribar un correu electrònic d’un proveïdor habitual demanant que el pagament d’una mercaderia la fes a un altre número de compte. La dona no va sospitar en veure un correu emès des del compte oficial del proveïdor i va fer la transferència al compte alternatiu, compte que no era de la companyia sinó de l’estafador.

L’empresària va fer la transferència de 40 mil€ a un banc xinès i ara no els pot recuperar. De fet els mossos reconeixen la dificultat per avançar en les investigacions.

Les denúncies per estafa el 2018 han augmentat gairebé un 40% respecte de l’any anterior i més de la meitat són online. A internet es poden trobar fins i tot tutorials que expliquen com entrar al mòbil d’una altra persona a través de les xarxes de wifi públiques.

Per això, la policia recomana que es facin servir xarxes segures i dobles verificacions quan s’hagi de fer una transferència online.

TVC