URGENT

Nova donació de sang demà a Palafolls

Compartiu aquesta història

Serà en horari de matins, de 10 a 2 del migdia, al CAP de Salut, en una jornada que pretén poder sumar sang a les reserves just abans de la Setmana Santa, quan aquestes reserves acostumen a reduir-se perqué molta gent marxa fora, mentre que la demanda continua o fins i tot augmenta, ja que és durant les èpoques de vacances quan més augmenten els accidents de trànsit, degut a l’increment de desplaçaments per carretera.

Com fa habitualment, el Banc de Sang i Teixits fa una crida a tota aquella població que pot ser donant perquè demà s’acosti fins al CAP per tal de participar de la donació.

El Banc de Sang disposa d’unes reserves que amb el temps caduquen, i constantment es requereix de noves aportacions per poder mantenir el nivell de demanda que fan els hospitals i centres sanitaris.

Actualment hi ha manca de sang del grup AB-, on només hi ha reserva per 1 sol dia. També estan baixes les reserves dels grups 0- i B-, on només hi sang pels propers 5 dies. Justament el grup 0– és un dels que més reserves requereix, ja que només un 8% de la població a Catalunya forma part d’aquest grup sanguini, i per tant les donacions són més escasses.

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, no prendre una medicació que sigui incompatible amb la donació i tenir un bon estat de salut en general, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics