URGENT

El Safir Team prepara la seva segona trobada de Plogging

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una iniciativa que el club palafollenc va engegar per primer cop ara fa un any, i que consisteix en combinar lñ’activitat física com córrer amb la recollida de deixalles de l’entorn per on es passa.

Amb aquesta idea, el Safir Team va prepara ara fa un any la primera edició d’aquesta iniciativa, que prové de Suècia, i que s’ha anat estenent per la resta de països.

Segons expliquen des del club, en l’edició d’ara fa un any es va recollir una quantitat inesperadament gran de brossa pels entorns del Castell i els camins que l’envolten.

Imma García, una de les membres del Safir Team, explica que el terme “plogging” combina els conceptes “jogging” (de “córrer”, en anglès) i l’expressió sueca “plocka upp”, que significa “recollir”.

Inicialment, aquest nou moviment el van començar a practicar persones que solien sortir a córrer, i posteriorment també s’hi va començar a sumar tot tipus de públic.

Per la trobada d’aquest dissabte, el Safir Team ha convocat als interessats a la plaça de Poppi a les 9 del matí, des d’on se sortirà direcció al castell de Palafolls.

García recorda que, per participar-hi, no cal estar habituat a córrer o venir amb aquesta intenció, sinó que la inciativa està totalment oberta també a gent que tingui, simplement, ganes de caminar, o bé a famílies amb nens.

Tot plegat, amb dos itineraris. Per una banda, un recorregut de 10 quilòmetres pels que vulguin córrer i un altre de 5 pels que tinguin ganes de participar caminant.

El Safir Team s’encarregarà de portar les bosses de deixalles. El club valora positivament la resposta de l’edició de l’any passat d’aquesta trobada de plogging, la primera que s’organitzava a Palafolls, i espera que per la nova edició de demà s’hi sumi el màxim de gent possible.

Foto de portada: Safir Team

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics