URGENT

El passat de Palafolls, en imatges

Compartiu aquesta història

Demà divendres, la Biblioteca Enric Miralles serà l’escenari de la presentació de “L’Abans: recull gràfic de Palafolls (1895-1979)”.

Es tracta del primer col·lecionable històric amb què compta el nostre municipi, que recull una part de la història local a partir del llegat fotogràfic de gent del municipi.

L’editorial Efadós ha treballat en la producció d’aquest llibre, que es divideix en una cinquantena de fascicles col·lecionables que s’aniran publicant de forma setmanal. El primer es presentarà demà divendres i serà gratuït, i la resta tindran un preu de 3.10 euros.

Altres localitat veïnes també compten amb els col·leccionables històrics de “L’Abans”, així com també amb un fons històric important i que és consultable pels seus veïns, una possibilitat inexistent per ara a Palafolls.

Amb la publicació de “L’Abans”, es cobrirà aquest buit amb el llegat històric del municipi. En parla Marc Ferri, un dels coordinadors de la iniciativa.

“L’Abans” compta amb més d’un miler d’imatges, la major part del segle passat però també amb una mostra dels anys del segls XIX, i s’estructura en diferents capítols.

Les introduccions temàtiques van a càrrec de gent reconeguda en diferents àmbits de Palafolls, com el cultural o l’educatiu. Per exemple, entre els noms que s’hi poden trobar hi ha els de Salvador Sagrera, Xavier Salicrú,  Jesús Machín, Aleix Freixa, David Alenyà o Ramon Ribot.

A partir de la presentació, demà, del primer dels fascicles, les següents entregues de “L’Abans” es podran començar a recollir setmanalment als punts de venda de premsa diària de Palafolls.

La presentació d’aquesta publicació històrica començarà al punt de les 8 del vespre a la Biblioteca Enric Miralles de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics